Bouwkeet - wie zijn wij

Wie zijn wij

Bouwkeet, de makerspace van Bospolder-Tussendijken is open voor alle wijkbewoners van BoTu, Spangen, Schiemond en Oud Mathenesse – van 10 tot 110: vooral kinderen, maar ook ouders, senioren, zzp’ers, werkzoekenden, amateur- en professionele kunstenaars. Kortom iedereen uit de buurt die iets wil (leren) maken. Onze begeleiders zijn enthousiaste en professionele makers die je graag helpen om je ideeën te realiseren.

Ook onderdeel worden van het Bouwkeet team? We zijn altijd op zoek naar betrokken makers die graag kun kennis willen delen met onze deelnemers. Als Bouwketer aan de slag kan als vrijwilliger maar we zijn ook wel eens op zoek naar mensen voor betaalde klussen of functies.

In Bouwkeet geloven we in elkaar helpen. Als je in Bouwkeet iets wil maken of deel wil nemen aan een programma kost dat je geen geld, maar je ‘betaalt’ door iets terug te doen voor de andere deelnemers. Je zet je kennis en/of tijd in. Bijvoorbeeld, in ruil voor het gebruik van ons lasapparaat om iets voor jezelf te lassen leer jij iemand anders ook lassen, of je bent een middag mede werkplaatsbeheerder, of je helpt als vrijwilliger bij een van de programma’s. Je geeft jouw kennis door. Zo leren we van en met elkaar, dragen we samen zorg voor de werkplaatsen en voor Bouwkeet als een geheel.

 

De Bouwketers

Het Bouwkeet team bestaat uit allemaal enthousiaste makers. We stellen je graag aan een aantal voor.

Catinca Tilea

Werkplaats beheerder Fablab

Bouwkeet is een geweldige plek om je creativiteit alle ruimte te geven!

Paulina Martina

Begeleider Fablab

In Fablab kan ik al mijn creativiteit kwijt en ik vind het fantastisch om mijn kennis te delen met de deelnemers.

Nour Hamdi

Host

Ik ben begonnen als deelnemer bij Bouwkeet en help nu achter de balie. Ik blijf terugkomen zo leuk is het hier.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ervaring heb je nodig?

Bouwkeet biedt programma’s aan voor zowel mensen zonder ervaring met de technieken van de werkplaats als mensen die al (gedeeltelijk) de technieken kennen. Kijk op de programma pagina voor meer details over het niveau van het programma dat je wil volgen en aarzel niet om ons te bellen voor meer informatie. Je kunt ook gewoon naar binnen lopen om ter plekke advies hierover te vragen.

Wanneer vinden de programma’s plaats?

De programma’s vinden van maandag tot en met zaterdag op verschillende tijden plaats:

Maandag/Dinsdag/Woensdag/Donderdag: 16:15-18:15

Woensdag: 13:15-15:45
Zaterdag: 12:00-15:00

Open Werkplaats:
Vrijdag/Zaterdag: 15:30-18:00

Werken aan de Werkplaats:
Woensdag: 08:30-11:00

Waar worden de programma’s gegeven?

Al onze programma’s nemen plaats in een van onze geweldige werkplaatsen. Gebruik het filter op de Programma’s pagina om te zien welke programma’s er in welke werkplaatsen worden aangeboden.

Voor wie zijn de programma’s geschikt?

De programma’s zijn in principe geschikt voor personen in de leeftijd van 10-110 jaar. Maar momenteel bieden wij alleen programma’s aan kinderen van 10-15. Zowel voor beginners als voor (iets) gevorderden. Bij Bouwkeet werken wij namelijk met niveaus: Niveau 1 (beginners) en Niveau 2 (gevorderden).

Open werkplaatsen zijn wel voor kinderen én volwassenen.

Het is vooral belangrijk dat je het naar je zin hebt….en mooie dingen wil maken!

Wat voor kleding moet je aan?

Het is verstandig om kleding aan te doen die vies mag worden. Zowel meisjes als jongens moeten lang haar in een knot doen. Geen sieraden om, dichte schoenen aan en altijd ervoor zorgen dat je benen bedekt zijn.

Dit heeft allemaal met veiligheid te maken.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Dat kan heel makkelijk via deze website op de Inschrijven pagina of door tijdens openingstijden (ma t/m za 12-18u) langs te komen. Als je vragen hebt staan Angela en Kamini, onze baliemedewerkers, voor je klaar.
Zien we je snel?

Wat kost een programma?

De programma’s zijn gratis, maar we vinden het wel leuk als je andere deelnemers helpt als zij vragen hebben en jij jouw kennis deelt binnen Bouwkeet.

Bij volwassenen deelnemers (18+) werken wij met tegenprestaties. We kijken per persoon wat een geschikte wederdienst kan zijn en maken daar samen afspraken over.

Wat is de Open Werkplaats?

Op iedere vrijdag en zaterdag (15:30-18:00) is er Open Werkplaats bij Bouwkeet. Bouwkeet is dan de werkplaats van iedereen, van klein tot groot en jong en oud. Als je maar je eigen materiaal meeneemt.

Hoe schrijf ik mij in voor de Open Werkplaats?

Je kan via de website inschrijven of door te appen (06-15 08 42 10) naar Bouwkeet. Laat dan ook weten wat je precies wilt maken, met welk materiaal je komt en of je al wat ervaring hebt. Dan kunnen we daar rekening mee houden in de werkplaats.

Wordt er iets van mij verwacht tijdens de Open Werkplaats?

Naast het volgen van onze (huis)regels verwachten we dat je je eigen materiaal meeneemt naar Bouwkeet. Ook vinden wij het leuk als je andere deelnemers helpt als zij vragen hebben over iets. Zo kan jij je kennis gemakkelijk delen met anderen.