Schiedamseweg 240
3025 AP Rotterdam
info@bouwkeet.org
010 254 05 40
06 15 08 42 10

Volg ons!

textiel,bouwkeet, rotterdam
Werkplaats: Textiel

Textiel

Wil jij je eigen kleding leren maken of vermaken, een tas, of een T-shirt bedrukken? Zelf kleding ontwerpen, daarvoor patronen maken en dan gebruiken voor een eigen collectie? Of wil je met een spindelmachine voor holnieten en drukknopen werken?

 

De Textielwerkplaats is de plek waar je stof kan bewerken, producten of kledingstukken kan maken en alles wat daarbij komt kijken. Zoals het opnemen van maten en met patronen werken, leren (computergestuurd) borduren, vilten, textiel verven of bedrukken, breien en haken. Je kan er experimenteren met deze technieken en we helpen elkaar met het uitwerken van je eigen ideeën, een leuk kledingstuk pimpen of (na) maken, je eigen tas maken of een patch borduren. Dat kan voor jezelf of voor een ander.

 

In de Textielwerkplaats zijn er verschillende werkplaatsbegeleiders. Als je de eerste keer komt, geven zij je een veiligheidsinstructie voordat je zelf aan de slag kan. Je kan hen verder vragen om advies over hoe je het slimst je project maakt. Ze kunnen je vertellen hoe je apparaten bedient en onderhoudt.

In de Textielwerkplaats zijn onder andere aanwezig:

  • Naaimachines
  • Lockmachines
  • Een computergestuurde borduurmachine
  • Een snijplotter
  • Een transferpers
  • Een strijkstation
  • Spindelmachines voor holnieten en drukknoppen
  • Diverse gereedschap voor textiel

Textiel is nog steeds mijn favoriet. Ik ben zelf veel bezig met mode. Bij textiel kan ik in de dingen die ik maak verschillende kledingstijlen kwijt, zoals streetwear, urban en classic.

Nour (deelnemer), 16 jaar.

Zelf ben ik vaak in de Textielwerkplaats te vinden, maar help ook mee met andere dingen als Bouwkeet mij nodig heeft. Ik word altijd erg gelukkig van het helpen van kinderen. Ik raad het iedereen aan om ook vrijwilliger te worden bij Bouwkeet.

Kadija (vrijwilliger), 49 jaar.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ervaring heb ik nodig om mee te doen aan programma’s in de Textielwerkplaats?

Bouwkeet biedt programma’s aan voor zowel mensen zonder ervaring met de technieken van de werkplaats als mensen die al (gedeeltelijk) de technieken kennen. Kijk op de Workshops pagina voor meer details over het niveau van het programma dat je wil volgen en aarzel niet om ons te bellen voor meer informatie. Je kunt ook gewoon naar binnen lopen om ter plekke advies hierover te vragen.

Wat voor kleding moet ik aan?

Bij Bouwkeet is het belangrijk dat je altijd dichte schoenen draagt en je benen bedekt zijn. Ook als het warm is. Om veilig onze apparaten te kunnen bedienen mag je geen sieraden, horloge, oorbellen, armbanden en/of ringen dragen tijdens een workshop. Mocht je lang haar hebben, dan moet je voor je de werkplaats binnenloopt zorgen dat je haar vast in een knotje zit. Wij raden aan om kleding te dragen dat vies mag worden.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Inschrijven voor onze programma’s en open werkplaatsen kan op meerdere manieren. Je kunt gewoon naar binnen lopen en je bij de balie inschrijven met behulp van onze collega's. Je kunt ons bellen via 010-2540540, of je kunt ons een mailtje sturen via info@bouwkeet.org. Voor het gemak kun je ons ook een WhatsApp bericht sturen via 06-15084210. Deelnemers onder 18 jaar oud hebben toestemming van een ouder of voogd nodig bij de inschrijving.