Schiedamseweg 240
3025 AP Rotterdam
info@bouwkeet.org
010 254 05 40
06 15 08 42 10

Volg ons!

Werkplaats: Metaal

Metaal

In onze Metaalwerkplaats ga je aan de slag onder begeleiding van enthousiaste professionals die jou alles willen leren en kunnen helpen. Dit doen we natuurlijk wel veilig en je leert steeds meer over gebruik van gereedschap en bediening van machines. Je gaat samen met professionele begeleiding aan de slag. Je kan hier van tafel tot lamp, van barbecue tot schatkist maken, zelfs kun je een fiets bij ons opknappen. Samen met de fietsenmonteur ga je alles repareren wat kapot is, je fiets schuren en deze een nieuwe kleur geven die jij zelf mag kiezen. Sterker nog, om veilig op weg te kunnen krijgt je fiets daarna ook een echt veiligheid certificaat. Wie dat doet gaan we nog niet verklappen. Dit alles kost je niets.

 

In de Metaalwerkplaats kun je ook een eigen project starten tijdens onze open werkplaats. Onze begeleiders helpen je heel graag. Als je de eerste keer komt, geven zij je een veiligheidsinstructie voordat je zelf aan de slag kan. Je kan hen verder vragen om advies over hoe je het slimst je project maakt.

In de Metaalwerkplaats zijn onder andere aanwezig:

  • Een metaaldraaibank
  • Een afkortzaag
  • Een zetbank/wals combinatie
  • Metaal schaar
  • Een stripbuigapparaat
  • Een computergestuurde watersnijder
  • Diverse gereedschap voor metaal

Een vriendin van mij zei laatst namelijk dat ze een fiets wilde kopen, en toen zei ik: ‘’waarom kom je hem niet gewoon zelf maken bij Bouwkeet’’. Het duurt misschien wat langer, maar dan heb je straks een mooie zelfgemaakte fiets!

Diye, 11 jaar.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ervaring heb ik nodig om mee te doen aan programma’s in de Metaalwerkplaats?

Bouwkeet biedt programma’s aan voor zowel mensen zonder ervaring met de technieken van de werkplaats als mensen die al (gedeeltelijk) de technieken kennen. Kijk op de Workshops pagina voor meer details over het niveau van het programma dat je wil volgen en aarzel niet om ons te bellen voor meer informatie. Je kunt ook gewoon naar binnen lopen om ter plekke advies hierover te vragen.

Wat voor kleding moet ik aan?

Bij Bouwkeet is het belangrijk dat je altijd dichte schoenen draagt en je benen bedekt zijn. Ook als het warm is. Om veilig onze apparaten te kunnen bedienen mag je geen sieraden, horloge, oorbellen, armbanden en/of ringen dragen tijdens een workshop. Mocht je lang haar hebben, dan moet je voor je de werkplaats binnenloopt zorgen dat je haar vast in een knotje zit. Wij raden aan om kleding te dragen dat vies mag worden.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Inschrijven voor onze programma’s en open werkplaatsen kan op meerdere manieren. Je kunt gewoon naar binnen lopen en je bij de balie inschrijven met behulp van onze collega's. Je kunt ons bellen via 010-2540540, of je kunt ons een mailtje sturen via info@bouwkeet.org. Voor het gemak kun je ons ook een WhatsApp bericht sturen via 06-15084210. Deelnemers onder 18 jaar oud hebben toestemming van een ouder of voogd nodig bij de inschrijving.