keramiek,bouwkeet,org

Keramiek

Houd jij van vormen maken van klei en zou je je eigen potten, vazen en mokken willen bakken? In de Keramiekwerkplaats zijn er verschillende technieken om je eigen producten van klei te maken. Je kan er (leren) handvormen, malgieten, draaien en glazuren. En er is natuurlijk ruimte voor experiment! Je kan hier aan de slag om de mooiste (thee) pot, bord, mok, vaas of schaal te maken.

Alles wat je in de Keramiekwerkplaats in Bouwkeet maakt, kan daarna in de oven worden gebakken. Zowel de biscuit als de glazuur stook.

In de Keramiekwerkplaats zijn er verschillende werkplaatsbegeleiders. Als je de eerste keer komt, geven zij je een veiligheidsinstructie voordat je zelf aan de slag kan. Je kan hen verder vragen om advies over hoe je het slimst je project maakt.

 

In de Keramiekwerkplaats zijn onder andere aanwezig:

  • Een keramiekoven
  • Een draaischijf
  • Een spuitcabine en spuitgereedschap
  • Diverse handgereedschap voor keramiek

Veelgestelde vragen

Hoeveel ervaring heb ik nodig om mee te doen aan programma’s in de Keramiekwerkplaats?

Bouwkeet biedt programma’s aan voor zowel mensen zonder ervaring met de technieken van de werkplaats als mensen die al (gedeeltelijk) de technieken kennen. Kijk op de Workshops pagina voor meer details over het niveau van het programma dat je wil volgen en aarzel niet om ons te bellen voor meer informatie. Je kunt ook gewoon naar binnen lopen om ter plekke advies hierover te vragen.

Wat voor kleding moet je aan?

Het is verstandig om kleding aan te doen die vies mag worden. Zowel meisjes als jongens moeten lang haar in een knot doen. Geen sieraden om, dichte schoenen aan en altijd ervoor zorgen dat je benen bedekt zijn.

Dit heeft allemaal met veiligheid te maken.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Dat kan heel makkelijk via deze website op de Inschrijven pagina of door tijdens openingstijden (ma t/m za 12-18u) langs te komen. Als je vragen hebt staan Angela en Kamini, onze baliemedewerkers, voor je klaar.
Zien we je snel?