Schiedamseweg 240
3025 AP Rotterdam
info@bouwkeet.org
010 254 05 40
06 15 08 42 10

Volg ons!

keramiek,bouwkeet,org
Werkplaats: Keramiek

Keramiek

Houd jij van vormen maken van klei en zou je je eigen potten, vazen en mokken willen bakken? In de Keramiekwerkplaats zijn er verschillende technieken om je eigen producten van klei te maken. Je kan er (leren) handvormen, malgieten, draaien en glazuren. En er is natuurlijk ruimte voor experiment! Je kan hier aan de slag om de mooiste (thee) pot, bord, mok, vaas of schaal te maken.

 

Alles wat je in de Keramiekwerkplaats in Bouwkeet maakt, kan daarna in de oven worden gebakken. Zowel de biscuit als de glazuur stook.

 

In de Keramiekwerkplaats zijn er verschillende werkplaatsbegeleiders. Als je de eerste keer komt, geven zij je een veiligheidsinstructie voordat je zelf aan de slag kan. Je kan hen verder vragen om advies over hoe je het slimst je project maakt.

 

In de Keramiekwerkplaats zijn onder andere aanwezig:

  • Een keramiekoven
  • Een draaischijf
  • Een spuitcabine en spuitgereedschap
  • Diverse handgereedschap voor keramiek

Voor mijn leeftijdsgenoten is er hier genoeg ruimte om zelfstandig iets te maken wat je leuk vindt. Open Werkplaats hier heel geschikt voor. Dan kan je je eigen creativiteit volledig gebruiken.

Nour (deelnemer), 16 jaar.

Het belangrijkste wat ik bij Bouwkeet heb geleerd is dat wat je maakt eigenlijk altijd wel lukt, ook al lijkt het aan het begin soms moeilijk. Je moet gewoon zorgen dat je blijft doorzetten en af en toe de hulp vraagt van de meester of juf.

Roan (deelnemer), 10 jaar.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ervaring heb ik nodig om mee te doen aan programma’s in de Keramiekwerkplaats?

Bouwkeet biedt programma’s aan voor zowel mensen zonder ervaring met de technieken van de werkplaats als mensen die al (gedeeltelijk) de technieken kennen. Kijk op de Workshops pagina voor meer details over het niveau van het programma dat je wil volgen en aarzel niet om ons te bellen voor meer informatie. Je kunt ook gewoon naar binnen lopen om ter plekke advies hierover te vragen.

Wat voor kleding moet ik aan?

Bij Bouwkeet is het belangrijk dat je altijd dichte schoenen draagt en je benen bedekt zijn. Ook als het warm is. Om veilig onze apparaten te kunnen bedienen mag je geen sieraden, horloge, oorbellen, armbanden en/of ringen dragen tijdens een workshop. Mocht je lang haar hebben, dan moet je voor je de werkplaats binnenloopt zorgen dat je haar vast in een knotje zit. Wij raden aan om kleding te dragen dat vies mag worden.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Inschrijven voor onze programma’s en open werkplaatsen kan op meerdere manieren. Je kunt gewoon naar binnen lopen en je bij de balie inschrijven met behulp van onze collega's. Je kunt ons bellen via 010-2540540, of je kunt ons een mailtje sturen via info@bouwkeet.org. Voor het gemak kun je ons ook een WhatsApp bericht sturen via 06-15084210. Deelnemers onder 18 jaar oud hebben toestemming van een ouder of voogd nodig bij de inschrijving.