Schiedamseweg 240
3025 AP Rotterdam
info@bouwkeet.org
010 254 05 40
06 15 08 42 10

Volg ons!

Werkplaats: Hout

Hout

De Houtwerkplaats is de plek om kennis te maken met hout. Hier kun je houtbewerking technieken leren maar ook hoe je veilig kan werken met de diverse houtbewerking machines. Je kunt in onze Houtwerkplaats met een kolomboor, een schuurschijf, een schuurspindel, een lintzaag, een afkortzaag en nog meer aan de slag.

 

In een programma kun je leren hoe je je eigen kruk, bijzettafel of zelfs spel maakt van hout. De begeleider neemt je stap voor stap mee zodat je veel nieuwe technieken en machines leert kennen en uiteindelijk ook nog een eigen kruk, bijzettafel of spel hebt gemaakt. Tijdens Open Werkplaats helpen de werkplaats begeleiders jou graag om jou eigen bedachte ontwerp te realiseren. Hiervoor neem je je eigen materiaal mee, in de houtwerkplaats mag alleen gewerkt worden met vurenhout.

In de Houtwerkplaats zijn onder andere aanwezig:

  • Elektrisch handgereedschap
  • Diverse handgereedschappen
  • Een kolomboor
  • Een schuurschijf
  • Een schuurspindel
  • Een lintzaag
  • Een elektrische figuurzaag
  • Een afkortzaag

Hout vind ik leuk, omdat ik de dingen die ik daar leer ook thuis gebruik. Ik hielp bijvoorbeeld laatst mijn vader met het in elkaar zetten van het bed.

Diye, 11 jaar.

Ik heb in de Houtwerkplaats een bakje gemaakt met een vogeltje erin. Dat was echt heel erg leuk. Ik maak ook veel dingen voor anderen, zoals een boekenkast waar heel de familie van kan genieten.

Cherise-Luna, 10 jaar.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ervaring heb ik nodig om mee te doen aan programma’s in de Houtwerkplaats?

Bouwkeet biedt programma’s aan voor zowel mensen zonder ervaring met de technieken van de werkplaats als mensen die al (gedeeltelijk) de technieken kennen. Kijk op de Workshops pagina voor meer details over het niveau van het programma dat je wil volgen en aarzel niet om ons te bellen voor meer informatie. Je kunt ook gewoon naar binnen lopen om ter plekke advies hierover te vragen.

Wat voor kleding moet ik aan?

Bij Bouwkeet is het belangrijk dat je altijd dichte schoenen draagt en je benen bedekt zijn. Ook als het warm is. Om veilig onze apparaten te kunnen bedienen mag je geen sieraden, horloge, oorbellen, armbanden en/of ringen dragen tijdens een workshop. Mocht je lang haar hebben, dan moet je voor je de werkplaats binnenloopt zorgen dat je haar vast in een knotje zit. Wij raden aan om kleding te dragen dat vies mag worden.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Inschrijven voor onze programma’s en open werkplaatsen kan op meerdere manieren. Je kunt gewoon naar binnen lopen en je bij de balie inschrijven met behulp van onze collega's. Je kunt ons bellen via 010-2540540, of je kunt ons een mailtje sturen via info@bouwkeet.org. Voor het gemak kun je ons ook een WhatsApp bericht sturen via 06-15084210. Deelnemers onder 18 jaar oud hebben toestemming van een ouder of voogd nodig bij de inschrijving.