Schiedamseweg 240
3025 AP Rotterdam
info@bouwkeet.org
010 254 05 40
06 15 08 42 10

Volg ons!

3d printen, bouwkeet, rotterdam
Werkplaats: Fablab

Fablab

Het FabLab is de digitale werkplaats waar je wordt uitgenodigd om zelf dingen te maken met behulp van allerlei geautomatiseerde – en dus computergestuurde – technieken. In dit ‘fabricatie laboratorium’ staan productiemachines voor het maken van prototypes en modellen. Wij helpen je ontwerpen, creëren, ontdekken, uitvinden, experimenteren en realiseren. Maak bijvoorbeeld ge3D-printe sieraden, gelaserd speelgoed, of zelfs een smartphone.

 

In het FabLab zijn er verschillende werkplaatsbegeleiders. Als je de eerste keer komt, geven zij je een veiligheidsinstructie voordat je zelf aan de slag gaat. Je kan hen verder vragen om advies over hoe je het slimst je project maakt. Ze kunnen je vertellen hoe je apparaten bedient, programmeert en/of onderhoudt.

In het FabLab zijn onder andere aanwezig:

  • Een lasersnijder (met een rotatieas)
  • 3D printers (Prusa)
  • Een vacuumvormer
  • Snijplotters voor zowel grote als kleine folies
  • Een kunststof buigmachine
  • Lego Mindstorms
  • 3D pennen
  • Arduino’s en andere printplaten voor het programmeren
  • Diverse gereedschap voor elektronica

Fablab vind ik het leukst door de 3D printers. Je kan daar echt bijna alles mee maken en printen. Als je het zelf maar bedenkt.

Keano (deelnemer), 11 jaar.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ervaring heb ik nodig om mee te doen aan programma’s in het FabLab?

Bouwkeet biedt programma’s aan voor zowel mensen zonder ervaring met de technieken van de werkplaats als mensen die al (gedeeltelijk) de technieken kennen. Kijk op de Workshops pagina voor meer details over het niveau van het programma dat je wil volgen en aarzel niet om ons te bellen voor meer informatie. Je kunt ook gewoon naar binnen lopen om ter plekke advies hierover te vragen.

Wat voor kleding moet ik aan?

Bij Bouwkeet is het belangrijk dat je altijd dichte schoenen draagt en je benen bedekt zijn. Ook als het warm is. Om veilig onze apparaten te kunnen bedienen mag je geen sieraden, horloge, oorbellen, armbanden en/of ringen dragen tijdens een workshop. Mocht je lang haar hebben, dan moet je voor je de werkplaats binnenloopt zorgen dat je haar vast in een knotje zit. Wij raden aan om kleding te dragen dat vies mag worden.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Inschrijven voor onze programma’s en open werkplaatsen kan op meerdere manieren. Je kunt gewoon naar binnen lopen en je bij de balie inschrijven met behulp van onze collega's. Je kunt ons bellen via 010-2540540, of je kunt ons een mailtje sturen via info@bouwkeet.org. Voor het gemak kun je ons ook een WhatsApp bericht sturen via 06-15084210. Deelnemers onder 18 jaar oud hebben toestemming van een ouder of voogd nodig bij de inschrijving.