textiel,bouwkeet, rotterdam

Textiel

Wil jij je eigen kleding leren maken of vermaken, een tas, of een T-shirt bedrukken? Zelf kleding ontwerpen, daarvoor patronen maken en dan gebruiken voor een eigen collectie? Of wil je met een spindelmachine voor holnieten en drukknopen werken?

De Textielwerkplaats is de plek waar je stof kan bewerken, producten of kledingstukken kan maken en alles wat daarbij komt kijken. Zoals het opnemen van maten en met patronen werken, leren (computergestuurd) borduren, vilten, textiel verven of bedrukken, breien en haken. Je kan er experimenteren met deze technieken en we helpen elkaar met het uitwerken van je eigen ideeën, een leuk kledingstuk pimpen of (na) maken, je eigen tas maken of een patch borduren. Dat kan voor jezelf of voor een ander.

In de Textielwerkplaats zijn er verschillende werkplaatsbegeleiders. Als je de eerste keer komt, geven zij je een veiligheidsinstructie voordat je zelf aan de slag kan. Je kan hen verder vragen om advies over hoe je het slimst je project maakt. Ze kunnen je vertellen hoe je apparaten bedient en onderhoudt.

In de Textielwerkplaats zijn onder andere aanwezig:

  • Naaimachines
  • Lockmachines
  • Een computergestuurde borduurmachine
  • Een snijplotter
  • Een transferpers
  • Een strijkstation
  • Spindelmachines voor holnieten en drukknoppen
  • Diverse gereedschap voor textiel

Veelgestelde vragen

Hoeveel ervaring heb ik nodig om mee te doen aan programma’s in de Textielwerkplaats?

Bouwkeet biedt programma’s aan voor zowel mensen zonder ervaring met de technieken van de werkplaats als mensen die al (gedeeltelijk) de technieken kennen. Kijk op de Workshops pagina voor meer details over het niveau van het programma dat je wil volgen en aarzel niet om ons te bellen voor meer informatie. Je kunt ook gewoon naar binnen lopen om ter plekke advies hierover te vragen.

Wat voor kleding moet je aan?

Het is verstandig om kleding aan te doen die vies mag worden. Zowel meisjes als jongens moeten lang haar in een knot doen. Geen sieraden om, dichte schoenen aan en altijd ervoor zorgen dat je benen bedekt zijn.

Dit heeft allemaal met veiligheid te maken.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Dat kan heel makkelijk via deze website op de Inschrijven pagina of door tijdens openingstijden (ma t/m za 12-18u) langs te komen. Als je vragen hebt staan Angela en Kamini, onze baliemedewerkers, voor je klaar.
Zien we je snel?