Metaal

In onze Metaalwerkplaats ga je aan de slag onder begeleiding van enthousiaste professionals die jou alles willen leren en kunnen helpen. Dit doen we natuurlijk wel veilig en je leert steeds meer over gebruik van gereedschap en bediening van machines. Je gaat samen met professionele begeleiding aan de slag. Je kan hier van tafel tot lamp, van barbecue tot schatkist maken, zelfs kun je een fiets bij ons opknappen. Samen met de fietsenmonteur ga je alles repareren wat kapot is, je fiets schuren en deze een nieuwe kleur geven die jij zelf mag kiezen. Sterker nog, om veilig op weg te kunnen krijgt je fiets daarna ook een echt veiligheid certificaat. Wie dat doet gaan we nog niet verklappen. Dit alles kost je niets.

In de Metaalwerkplaats kun je ook een eigen project starten tijdens onze open werkplaats. Onze begeleiders helpen je heel graag. Als je de eerste keer komt, geven zij je een veiligheidsinstructie voordat je zelf aan de slag kan. Je kan hen verder vragen om advies over hoe je het slimst je project maakt.

In de Metaalwerkplaats zijn onder andere aanwezig:

  • Een metaaldraaibank
  • Een afkortzaag
  • Een zetbank/wals combinatie
  • Metaal schaar
  • Een stripbuigapparaat
  • Een computergestuurde watersnijder
  • Diverse gereedschap voor metaal

Veelgestelde vragen

Hoeveel ervaring heb ik nodig om mee te doen aan programma’s in de Metaalwerkplaats?

Bouwkeet biedt programma’s aan voor zowel mensen zonder ervaring met de technieken van de werkplaats als mensen die al (gedeeltelijk) de technieken kennen. Kijk op de Workshops pagina voor meer details over het niveau van het programma dat je wil volgen en aarzel niet om ons te bellen voor meer informatie. Je kunt ook gewoon naar binnen lopen om ter plekke advies hierover te vragen.

Wat voor kleding moet je aan?

Het is verstandig om kleding aan te doen die vies mag worden. Zowel meisjes als jongens moeten lang haar in een knot doen. Geen sieraden om, dichte schoenen aan en altijd ervoor zorgen dat je benen bedekt zijn.

Dit heeft allemaal met veiligheid te maken.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Dat kan heel makkelijk via deze website op de Inschrijven pagina of door tijdens openingstijden (ma t/m za 12-18u) langs te komen. Als je vragen hebt staan Angela en Kamini, onze baliemedewerkers, voor je klaar.
Zien we je snel?