De Houtwerkplaats is de plek om kennis te maken met hout. Hier kun je houtbewerking technieken leren maar ook hoe je veilig kan werken met de diverse houtbewerking machines. Je kunt in onze Houtwerkplaats met een kolomboor, een schuurschijf, een schuurspindel, een lintzaag, een afkortzaag en nog meer aan de slag.

In een programma kun je leren hoe je je eigen kruk, bijzettafel of zelfs spel maakt van hout. De begeleider neemt je stap voor stap mee zodat je veel nieuwe technieken en machines leert kennen en uiteindelijk ook nog een eigen kruk, bijzettafel of spel hebt gemaakt. Tijdens Open Werkplaats helpen de werkplaats begeleiders jou graag om jou eigen bedachte ontwerp te realiseren. Hiervoor neem je je eigen materiaal mee, in de houtwerkplaats mag alleen gewerkt worden met vurenhout.

In de Houtwerkplaats zijn onder andere aanwezig:

  • Elektrisch handgereedschap
  • Diverse handgereedschappen
  • Een kolomboor
  • Een schuurschijf
  • Een schuurspindel
  • Een lintzaag
  • Een elektrische figuurzaag
  • Een afkortzaag

Veelgestelde vragen

Hoeveel ervaring heb ik nodig om mee te doen aan programma’s in de Houtwerkplaats?

Bouwkeet biedt programma’s aan voor zowel mensen zonder ervaring met de technieken van de werkplaats als mensen die al (gedeeltelijk) de technieken kennen. Kijk op de Workshops pagina voor meer details over het niveau van het programma dat je wil volgen en aarzel niet om ons te bellen voor meer informatie. Je kunt ook gewoon naar binnen lopen om ter plekke advies hierover te vragen.

Wat voor kleding moet je aan?

Het is verstandig om kleding aan te doen die vies mag worden. Zowel meisjes als jongens moeten lang haar in een knot doen. Geen sieraden om, dichte schoenen aan en altijd ervoor zorgen dat je benen bedekt zijn.

Dit heeft allemaal met veiligheid te maken.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Dat kan heel makkelijk via deze website op de Inschrijven pagina of door tijdens openingstijden (ma t/m za 12-18u) langs te komen. Als je vragen hebt staan Angela en Kamini, onze baliemedewerkers, voor je klaar.
Zien we je snel?