Schiedamseweg 240
3025 AP Rotterdam
info@bouwkeet.org
010 254 05 40
06 15 08 42 10

Volg ons!

Over Bouwkeet

Bouwkeet is een maatschappelijke makerspace in de wijk Bospolder-Tussendijken in Rotterdam. Bij Bouwkeet bieden we gratis maak-programma’s aan kinderen in de leeftijd 8 tot 15 jaar die in de wijk wonen of naar school gaan. We hebben 5 werkplaatsen, hout, metaal, keramiek, textiel en fablab. In deze werkplaatsen leren we onze deelnemers om producten te maken die zij kunnen gebruiken, zoals een fiets, een theeservies of een sport outfit. Door het maken leren zij “hard skills” zoals zagen, naaien en programmeren en ook “soft skills” zoals samenwerken, creativiteit en probleemoplossend vermogen. Hierdoor krijgen kinderen nog meer kansen om zich te ontwikkelen.

 

Ook staat Bouwkeet open voor alle bewoners van de wijk. Tijdens de Open Werkplaats momenten kun je aan je eigen project werken en daarbij gebruik maken van de gereedschappen van Bouwkeet. Hiervoor vragen we een wederdienst. Zo is Bouwkeet voor en van de wijk!

Onze partners

Bij Bouwkeet werken we graag samen met partners in de wijk en stad. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners en projecten om bij aan te sluiten. Heb je een leuk idee dat onze programmering en kansen voor onze deelnemers verder zal verrijken? Laat het weten!

ANBI

Bouwkeet wordt gerund door Stichting Maatschappelijke Makerspace. Deze stichting heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Meer informatie

Externe vertrouwenspersoon

De externe vertrouwenspersoon is er voor klachten van medewerkers en deelnemers van Bouwkeet aangaande ongewenst gedrag. Indien u (medewerker of deelnemer van Bouwkeet) een klacht aangaande ongewenst gedrag heeft, kunt u contact opnemen met de externe vertrouwenspersoon. Deze kijkt hoe de klacht het beste aangepakt kan worden. Onze externe vertrouwenspersoon is mevrouw Tonny Lips. Zij is telefonisch te bereiken op +31(0)640584881 en via e-mail op t.lips@de-vertrouwenspersoon.nl.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ervaring heb je nodig?

Bouwkeet biedt programma’s aan voor zowel mensen zonder ervaring met de technieken van de werkplaats als mensen die al (gedeeltelijk) de technieken kennen. Kijk op de programma pagina voor meer details over het niveau van het programma dat je wil volgen en aarzel niet om ons te bellen voor meer informatie. Je kunt ook gewoon naar binnen lopen om ter plekke advies hierover te vragen.

Wanneer vinden de programma's plaats?

De programma's vinden van maandag tot en met zaterdag op verschillende tijden plaats: Maandag/Dinsdag/Woensdag/Donderdag: 16:15-18:15 Woensdag: 13:15-15:45 Zaterdag: 12:00-15:00 Open Werkplaats: Vrijdag/Zaterdag: 15:30-18:00 Werken aan de Werkplaats: Woensdag: 08:30-11:00

Waar worden de programma's gegeven?

Al onze programma's nemen plaats in een van onze geweldige werkplaatsen. Gebruik het filter op de Programma's pagina om te zien welke programma's er in welke werkplaatsen worden aangeboden.

Voor wie zijn de programma's geschikt?

De programma's zijn in principe geschikt voor personen in de leeftijd van 10-110 jaar. Maar momenteel bieden wij alleen programma's aan kinderen van 10-15. Zowel voor beginners als voor (iets) gevorderden. Bij Bouwkeet werken wij namelijk met niveaus: Niveau 1 (beginners) en Niveau 2 (gevorderden). Open werkplaatsen zijn wel voor kinderen én volwassenen. Het is vooral belangrijk dat je het naar je zin hebt....en mooie dingen wil maken!

Wat voor kleding moet je aan?

Het is verstandig om kleding aan te doen die vies mag worden. Zowel meisjes als jongens moeten lang haar in een knot doen. Geen sieraden om, dichte schoenen aan en altijd ervoor zorgen dat je benen bedekt zijn. Dit heeft allemaal met veiligheid te maken.

Wat kost een programma?

De programma's zijn gratis, maar we vinden het wel leuk als je andere deelnemers helpt als zij vragen hebben en jij jouw kennis deelt binnen Bouwkeet. Bij volwassenen deelnemers (18+) werken wij met tegenprestaties. We kijken per persoon wat een geschikte wederdienst kan zijn en maken daar samen afspraken over.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Dat kan heel makkelijk via deze website op de Inschrijven pagina of door tijdens openingstijden (ma t/m za 12-18u) langs te komen. Als je vragen hebt staan Angela en Kamini, onze baliemedewerkers, voor je klaar. Zien we je snel?