Bouwkeet Textiel werkplaats

Over Bouwkeet

Bouwkeet, gelegen in de dynamische wijk Bospolder-Tussendijken in Rotterdam, is een maatschappelijk gedreven makerspace. We openen onze deuren voor kinderen van 8 tot 15 jaar die in Bospolder-Tussendijken, Spangen, Schiemond, of Oud Mathenesse wonen of daar op school gaan en bieden hen kosteloos toegang tot onze diverse maakprogramma’s. Of ze nu een unieke fiets willen bouwen, een eigen theeservies of sportoutfit willen creëren, onze werkplaatsen voor hout, metaal, keramiek, textiel, en fablab staan open. Hier leren ze praktische vaardigheden zoals zagen, naaien en programmeren, maar ook samenwerking, creativiteit, en probleemoplossing. Bouwkeet is een plek waar jonge makers groeien en hun kansen ontdekken.

Bouwkeet is er niet alleen voor de jeugd, voor elke buurtbewoner van Bospolder-Tussendijken, Spangen, Schiemond, en Oud Mathenesse. Kom tijdens onze Open Werkplaats momenten en breng je eigen project tot leven, met toegang tot al ons gereedschap. In ruil vragen we iets terug voor de gemeenschap – een mooie manier om te zorgen dat Bouwkeet echt van en voor ons allemaal is!

Onze werkplaatsen

Verken de grenzeloze mogelijkheden in onze werkplaatsen. Of je nu affiniteit hebt met traditionele ambachten of je wilt verdiepen in de nieuwste technologie, ons aanbod varieert van ambachtelijk handgereedschap tot geavanceerde computergestuurde machines. Alles staat klaar om door jou ontdekt en gebruikt te worden!

Filteren

De lijst filteren

Onze partners

Bouwkeet gelooft in de kracht van samenwerking, zowel binnen onze wijk als in de gehele stad. We altijd open voor naar nieuwe partnerschappen en projecten die niet alleen onze programmering verrijken, maar waarbij we ook waardevolle bijdragen kunnen leveren aan initiatieven in de wijk en de stad. Heb je een idee of project dat kan profiteren van onze expertise, ruimtes of de creatieve energie van onze deelnemers?

Laat het ons weten! Samen kunnen we kansen creëren en de gemeenschap versterken.

Filteren

De lijst filteren

ANBI

Bouwkeet wordt gerund door Stichting Maatschappelijke Makerspace. Deze stichting heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Meer informatie

Externe vertrouwenspersoon

De externe vertrouwenspersoon is er voor klachten van medewerkers en deelnemers van Bouwkeet aangaande ongewenst gedrag. Indien u (medewerker of deelnemer van Bouwkeet) een klacht aangaande ongewenst gedrag heeft, kunt u contact opnemen met de externe vertrouwenspersoon. Deze kijkt hoe de klacht het beste aangepakt kan worden. Onze externe vertrouwenspersoon is mevrouw Tonny Lips. Zij is telefonisch te bereiken op +31(0)640584881 en via e-mail op t.lips@de-vertrouwenspersoon.nl.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ervaring heb je nodig?

Bouwkeet biedt programma’s aan voor zowel mensen zonder ervaring met de technieken van de werkplaats als mensen die al (gedeeltelijk) de technieken kennen. Kijk op de programma pagina voor meer details over het niveau van het programma dat je wil volgen en aarzel niet om ons te bellen voor meer informatie. Je kunt ook gewoon naar binnen lopen om ter plekke advies hierover te vragen.

Wanneer vinden de programma’s plaats?

De programma’s vinden van maandag tot en met zaterdag op verschillende tijden plaats:

Maandag/Dinsdag/Woensdag/Donderdag: 16:15-18:15

Woensdag: 13:15-15:45
Zaterdag: 12:00-15:00

Open Werkplaats:
Vrijdag/Zaterdag: 15:30-18:00

Werken aan de Werkplaats:
Woensdag: 08:30-11:00

Waar worden de programma’s gegeven?

Al onze programma’s nemen plaats in een van onze geweldige werkplaatsen. Gebruik het filter op de Programma’s pagina om te zien welke programma’s er in welke werkplaatsen worden aangeboden.

Voor wie zijn de programma’s geschikt?

De programma’s zijn in principe geschikt voor personen in de leeftijd van 10-110 jaar. Maar momenteel bieden wij alleen programma’s aan kinderen van 10-15. Zowel voor beginners als voor (iets) gevorderden. Bij Bouwkeet werken wij namelijk met niveaus: Niveau 1 (beginners) en Niveau 2 (gevorderden).

Open werkplaatsen zijn wel voor kinderen én volwassenen.

Het is vooral belangrijk dat je het naar je zin hebt….en mooie dingen wil maken!

Wat voor kleding moet je aan?

Het is verstandig om kleding aan te doen die vies mag worden. Zowel meisjes als jongens moeten lang haar in een knot doen. Geen sieraden om, dichte schoenen aan en altijd ervoor zorgen dat je benen bedekt zijn.

Dit heeft allemaal met veiligheid te maken.

Wat kost een programma?

De programma’s zijn gratis, maar we vinden het wel leuk als je andere deelnemers helpt als zij vragen hebben en jij jouw kennis deelt binnen Bouwkeet.

Bij volwassenen deelnemers (18+) werken wij met tegenprestaties. We kijken per persoon wat een geschikte wederdienst kan zijn en maken daar samen afspraken over.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Dat kan heel makkelijk via deze website op de Inschrijven pagina of door tijdens openingstijden (ma t/m za 12-18u) langs te komen. Als je vragen hebt staan Angela en Kamini, onze baliemedewerkers, voor je klaar.
Zien we je snel?