Open werkplaats
Meld je aan voor een volgende open werkplaats
Wat kunnen we je bieden en wat kun je doen tijdens een open werkplaats.
Je moet je aanmelden als je de open werkplaats wil bezoeken zodat wij weten wat je gaat doen en of er plek is.
Veel gestelde vragen over Open Werkplaats
Hoeveel ervaring heb ik nodig om mee te doen aan programma’s in het FabLab?
Bouwkeet biedt programma’s aan voor zowel mensen zonder ervaring met de technieken van de werkplaats als mensen die al (gedeeltelijk) de technieken kennen. Kijk op de Workshops pagina voor meer details over het niveau van het programma dat je wil volgen en aarzel niet om ons te bellen voor meer informatie. Je kunt ook gewoon naar binnen lopen om ter plekke advies hierover te vragen.
Hoeveel ervaring heb je nodig?
Bouwkeet biedt programma’s aan voor zowel mensen zonder ervaring met de technieken van de werkplaats als mensen die al (gedeeltelijk) de technieken kennen. Kijk op de programma pagina voor meer details over het niveau van het programma dat je wil volgen en aarzel niet om ons te bellen voor meer informatie. Je kunt ook gewoon naar binnen lopen om ter plekke advies hierover te vragen.
Wat kost een programma?
De programma’s zijn gratis, maar we vinden het wel leuk als je andere deelnemers helpt als zij vragen hebben en jij jouw kennis deelt binnen Bouwkeet.
Bij volwassenen deelnemers (18+) werken wij met tegenprestaties. We kijken per persoon wat een geschikte wederdienst kan zijn en maken daar samen afspraken over.
Voor wie zijn de programma’s geschikt?
De programma’s zijn in principe geschikt voor personen in de leeftijd van 10-110 jaar. Maar momenteel bieden wij alleen programma’s aan kinderen van 10-15. Zowel voor beginners als voor (iets) gevorderden. Bij Bouwkeet werken wij namelijk met niveaus: Niveau 1 (beginners) en Niveau 2 (gevorderden).
Open werkplaatsen zijn wel voor kinderen én volwassenen.
Het is vooral belangrijk dat je het naar je zin hebt….en mooie dingen wil maken!
Wat is een makerspace?
De naam Makerspace is een Amerikaanse term voor een werkplaats waar verschillende maak-disciplines te gebruiken zijn. Zowel traditionele als moderne computergestuurde machines. Je kan het vergelijken met bijvoorbeeld een open laboratorium voor iedereen, een atelier, een werktuigplaats, een workshopruimte en/of een studio waar mensen van diverse achtergronden kunnen samenkomen om materiaal, gereedschap en kennis te delen en om dingen te maken.
Welke vaardigheden kan je leren?
Deelnemers aan de makerspace doen natuurlijk ‘hard skills’ op zoals solderen, programmeren, houtbewerken of ontwerpen. Maar een makerspace is vooral een ontmoetingsplaats waarin je als vanzelf gaat samenwerken en onderzoeken, problemen leert oplossen en kritisch gaat denken. En het is een plek waar je ervaart dat je ‘het’ wel kan. De mogelijkheid hebben om op een leuke manier deze ‘soft skills’ te ontwikkelen is volgens ons de grote meerwaarde van een makerspace in de wijk.